Drainage

Drainage watersystemen

Al sinds 1993 gespecialiseerd in drainage aanleggen

Bij Van der Geest gaan de specialismen drainage en grondwerk hand in hand. Wij leveren complete (water)systemen en bespreken samen met de klant welke oplossing daar het best bij past. Vervolgens kunnen wij drainage aanbrengen voor verschillende doeleinden zoals landbouw, bouw, sport, natuur en recreatie. Wij werken efficiënt, milieubewust en veilig volgens de strengste normen. Zoals een echte drainagebedrijf hoort te zijn!

Waarom voor ons drainagebedrijf kiezen?

Wat is drainage?

Drainage wordt ook wel ontwatering genoemd. Het zorgt ervoor dat het grondwaterpeil op orde blijft. Hierdoor worden velden/percelen beschermd tegen waterschade. Wanneer een veld regelmatig gebruikt wordt is goede ontwatering essentieel.

Een drainagebuis is voorzien van gaten, waardoor het overtollige water in de buis kan stromen. De eindbuis van het drainagesysteem leidt naar een sloot, riool of verzamelput. Lees ook meer over het aanleggen van drainage.

drainage tekeningkopie

Onze specialiteiten op het gebied van draineren

Drainage sportveld Alkmaar

Wat wij draineren

Sportveld drainage

Sportvelden zijn vaak gelegen op lastig bereikbare locaties. Daarnaast mag er geen schade aangebracht worden aan het bestaande veld of omliggende inrichting.

Wat wij draineren

Natuur- en recreatie drainage

De projecten zijn vaak kleiner van omvang of niet goed bereikbaar. Speciaal voor deze projecten hebben wij een kleine drainagemachine die zeer flexibel en licht is.

Drainagesysteem Camping Vlietland
Bouw -en infra drainage

Wat wij draineren

Bouw- en infra drainage

Drainage wordt in tijdelijke vorm vaak gebruikt als bemalingsmachine. Deze vorm van draineren wordt dan voorzien van een dicht uiteinde van de drain (zonder perforatie).

Wat wij draineren

Veenweiden drainage

Veenweiden drainage (ook wel onderwaterdrainage genoemd) wordt steeds vaker toegepast. Dit verminderd bodemdaling en CO2 uitstoot.

drainage aanleggen weiland met een onderwaterdrainage machine
Landbouw drainage

Wat wij draineren

Landbouw drainage

Eén van onze grootste specialisme is het aanbrengen van landbouwdrainage, zoals op bollenvelden of akkerbouwland. Op deze percelen maken we gebruik van twee soorten systemen.

Wat wij draineren

Weiland drainage

Door een weiland goed te laten draineren, wordt er voorkomen dat overtollig water het land kan beschadigen. Zo kunnen dieren ongestoord door blijven grazen en het gras beter blijven groeien. 

weiland drainage

“Al sinds 1993 zijn wij als drainagebedrijf gespecialiseerd in drainage aanbrengen en het ingraven van watersystemen

Waarom drainage aanleggen?

Drainage zorgt ervoor dat het grondwaterpeil van een bepaald gebied op orde blijft. Door het aanbrengen van ontwatering op bijvoorbeeld (gras)velden, voorkomen we waterschade. Vooral bij velden, die bijvoorbeeld door sport, landbouw of bouwwerkzaamheden veel gebruikt worden, is deze afwateringstechniek belangrijk.

  • Altijd advies op maat
  • Veel ervaring in verschillende drainageprojecten
  • Gespecialiseerd in (sport)velden, landbouw en bouw/infra

Waarom sleufloze drainage?

Het voordeel van sleufloze drainage is dat we zo min mogelijk schade aanrichten aan het maaiveld. Daarnaast houden we de kosten lager en kunnen we het gehele project sneller afronden. Sleufloos draineren doen we met een kenmerkende V-vormige ploeg.

  • Geen nazakking of grondvermening
  • Efficiënt draineren
  • Minimale schade aan het maaiveld

Bekijk enkele van onze drainageprojecten

Drainage aanleggen

Veelgestelde vragen

Drainage is een systeem dat er voor zorgt dat (grond)water afgevoerd kan worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat het grondwaterpeil gecontroleerd wordt zodat er aan de oppervlakte geen overlast van water is.

Drainage kan met of zonder sleuf water van de ene plek naar de ander brengen (afvoeren), bijvoorbeeld in een nabijgelegen plas of sloot. Met behulp van gespecialiseerde drainage machines kan dit op grote schaal toegepast worden. 

Naast drainage zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast is ons bedrijfsonderdeel Van der Geest Heiwerk gespecialiseerd in funderingswerk en (klein) heiwerk. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van graafmachines tot trekkers. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer in de Duin- en Bollenstreek omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers. Bij bouw- en infra projecten werken wij meestal in onderaanneming.