Drainage

Complete watersystemen voor drainage

Bij Van der Geest gaan de specialismen drainage en grondwerk hand in hand. Wij leveren complete (water)systemen en bespreken samen met de klant welke oplossing daar het best bij past.

Wat is drainage?

Drainage wordt ook wel ontwatering genoemd. Het zorgt ervoor dat het grondwaterpeil op orde blijft. Hierdoor worden (gras)velden beschermd tegen waterschade. Wanneer een veld veel gebruikt wordt is goede drainage essentieel.

Een drainagebuis is altijd voorzien van gaten, waardoor het overtollige water in de buis kan stromen. De eindbuis van het drainagesysteem leidt naar een sloot of riool.

Sportveld Drainage

Sportvelden zijn vaak gelegen op lastig bereikbare locaties. Daarnaast mag er geen schade aangebracht worden aan het bestaande veld of omliggende inrichting.

Lees meer »

Bouw- & Infra drainage

Drainage wordt in tijdelijke vorm vaak gebruikt als bemalingsdrainage. De drainage wordt dan voorzien van een dicht uiteinde van de drain (zonder perforatie).

Lees meer »

Veenweidendrainage

Veenweidendrainage (ook wel onderwaterdrainage genoemd) wordt steeds vaker toegepast. In de zomerperiode kan veen verdrogen waarbij er CO2 vrijkomt.

Lees meer »

Landbouwdrainage

Eén van onze grootste specialisme is het aanbrengen van landbouwdrainage, zoals op bollenvelden of akkerbouwland. Op deze percelen maken we gebruik van twee soorten systemen:

Lees meer »

Offerte nodig?