Drainage

Drainage watersystemen

Al sinds 1993 gespecialiseerd in drainage aanleggen

Bij Van der Geest gaan de specialismen drainage en grondwerk hand in hand. Wij leveren complete (water)systemen en bespreken samen met de klant welke oplossing daar het best bij past. Vervolgens kunnen wij drainage aanbrengen voor verschillende doeleinden zoals sport, natuur en recreatie.

Waarom voor ons drainagebedrijf kiezen?

Wat is drainage?

Drainage wordt ook wel ontwatering genoemd. Het zorgt ervoor dat het grondwaterpeil op orde blijft. Hierdoor worden (gras)velden beschermd tegen waterschade. Wanneer een veld veel gebruikt wordt is goede drainage essentieel.

Een drainagebuis is altijd voorzien van gaten, waardoor het overtollige water in de buis kan stromen. De eindbuis van het drainagesysteem leidt naar een sloot of riool. Lees ook meer over het aanleggen van drainage.

Onze certificeringen

Onze specialiteiten op het gebied van drainage

Drainage sportveld Alkmaar

Drainage

Sportveld drainage

Sportvelden zijn vaak gelegen op lastig bereikbare locaties. Daarnaast mag er geen schade aangebracht worden aan het bestaande veld of omliggende inrichting.

Drainage

Natuur- en recreatie drainage

De projecten zijn vaak kleiner van omvang of niet goed bereikbaar. Speciaal voor deze projecten hebben wij een kleine drainagemachine die zeer flexibel en licht is.

Drainagesysteem Camping Vlietland
Bouw -en infra drainage

Drainage

Bouw- en infra drainage

Drainage wordt in tijdelijke vorm vaak gebruikt als bemalingsmachine. De drainage wordt dan voorzien van een dicht uiteinde van de drain (zonder perforatie).

Drainage

Veenweiden drainage

Veenweiden drainage (ook wel onderwaterdrainage genoemd) wordt steeds vaker toegepast. In de zomerperiode kan veen verdrogen waarbij er CO2 vrijkomt.

Veenweidendrainage
Landbouw drainage

Drainage

Landbouw drainage

Eén van onze grootste specialisme is het aanbrengen van landbouwdrainage, zoals op bollenvelden of akkerbouwland. Op deze percelen maken we gebruik van twee soorten systemen.

“Al sinds 1993 zijn wij als drainagebedrijf gespecialiseerd in drainage aanbrengen en het ingraven van drainage

Waarom drainage aanleggen?

Drainage zorgt ervoor dat het grondwaterpeil van een bepaald gebied op orde blijft. Door het aanbrengen van drainage op bijvoorbeeld (gras)velden, voorkomen we waterschade. Vooral bij velden, die bijvoorbeeld door sport of toerisme veel gebruikt worden, is deze afwateringstechniek belangrijk.

  • Altijd advies op maat
  • Veel ervaring in verschillende drainage projecten
  • Gespecialiseerd in (sport)velden, recreatie en weide

Waarom sleufloze drainage?

Het voordeel van sleufloze drainage is dat we zo min mogelijk schade aanrichten aan het maaiveld. Daarnaast houden we de kosten lager en kunnen we het gehele project sneller afronden. Sleufloos draineren doen we met een kenmerkende V-vormige ploeg.

  • Geen nazakking of grondvermening
  • Efficiënt draineren
  • Onze machines voldoen aan alle (veiligheids)eisen

Bekijk enkele van onze drainage projecten

Drainage aanleggen

Veelgestelde vragen

Drainage is een geavanceerd systeem dat er voor zorgt dat (grond)water afgevoerd kan worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat het grondwaterpeil gecontroleerd wordt en geen schade kan aanbrengen aan het veld. 

Drainage kan met of zonder sleuf water van de ene plek naar de ander brengen (afvoeren), bijvoorbeeld in een nabijgelegen plas of sloot. Met behulp van gespecialiseerde drainage machines kan dit op grote schaal toegepast worden. 

Naast drainage zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast is ons bedrijfsonderdeel Van der Geest Heiwerk gespecialiseerd in funderingswerk en (klein) heiwerk. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van bulldozers tot tractors. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers.