Heiwerk

Heiwerk fundering

Van der Geest Heiwerk is uw specialist in heien

Dit bedrijfsonderdeel van Van der Geest richt zich volledig op heiwerk fundering, met als hoofdzaak het aanbrengen van heipalen. Het heibedrijf is gespecialiseerd in klein heiwerk op soms moeilijk bereikbare locaties. Naast het heien voeren wij vaak ook het bijbehorende grondwerk uit, waar wij ook speciale machines voor hebben.

Wij kunnen heipalen aanbrengen voor:

 • Serrebouw
 • Tuinmuren
 • Garages en schuren
 • Terrassen
 • Aanbouwen
 • Versteviging van bestaande funderingen
 • Inpandig heiwerk

Wat is heien?

Om grond gereed te maken voor bebouwing, is het vaak noodzakelijk om te heien. Het is simpelweg niets anders dan heipalen in de grond slaan. Op deze manier wordt er een stevige fundering gemaakt, waardoor gebouwen niet zullen verzakken en/of scheuren. Met gericht heiwerk maak je dus de grond klaar om veilige gebouwen te kunnen realiseren. 

Wat doet Van der Geest Heiwerk nog meer?

Naast heien, zijn we ook gespecialiseerd in het plaatsen van stalen buispalen, die veel als heipalen gebruikt worden. Ook doen we aan fundering herstel, als we zien dat bepaalde funderingen verzwakt zijn. Tot slot maken we altijd de grond geschikt voor het heiwerk, wat we ook doen bij onze grondwerk werkzaamheden. 

“Van der Geest Heiwerk is vooral gespecialiseerd in het aanbrengen van heipalen op de moeilijkste plekken

Heiwerk fundering herstel

Wij kunnen verzakte funderingen herstellen door ze weer te verstevigen. Soms komt het ook voor dat de fundering meer en zwaardere belasting gaat krijgen. Dan slaan wij meer heipalen rondom de oudere fundering heen, zodat er extra steun wordt gegeven.

 • Efficient fundering herstel bij verzakkingen
 • Ook met het oog op toekomstige zwaardere belasting
 • Vaak op basis van een officieel funderingsadvies

Grondwerk voor funderingen

Om veilig en efficiënt te kunnen heien, is het belangrijk dat de grond helemaal geprepareerd is. Daarom voeren wij, met behulp van kleine machines, eerst het nodige grondwerk uit. Dit kunnen wij snel doen, zodat het heiwerk niet lang op zich laat wachten.

 • Een veilige basis voor bouwprojecten
 • Snelle oplevering met behulp van kleine machines
 • Heiwerk sneller klaar

Bekijk enkele van onze heiwerk projecten

funderingsherstel stalen buispaal

Fundering herstel

Funderingsherstel of versteviging kan worden uitgevoerd bij verzakte funderingen, maar ook bij funderingen die gebruikt gaan worden met grotere belastingen.

Lees meer »

Heien stalen buispalen

De meeste heipalen die op moeilijk bereikbare plekken worden aangebracht, betreffen stalen buispalen. Stalen buispalen zijn snel aan te brengen en op deze manier kunnen de palen in het werk gerealiseerd worden.

Lees meer »
Heiwerk rupsdumper

Veelgestelde vragen

Op basis van de grootte van het project, of de grond waarop geheid wordt, maken we altijd een inschatting van hoe lang het heiwerk ongeveer gaat duren. Soms kunnen we meerdere heiklussen op één dag uitvoeren. Weer andere keren zijn we een aantal dagen bezig. 

Niet altijd. Het ligt grotendeels aan de status van de grond. Het gaat erom of de grond dragend genoeg is. Dat wil zeggen, is de grond stevig en dus ook veilig genoeg om direct op te bouwen? Zo niet, dan moet er eerst heiwerk gedaan worden. 

Naast hei werkzaamheden zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast zijn we zeer gespecialiseerd in drainage van water. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van graafmachines tot trekkers. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer in de Duin- en Bollenstreek omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers. Bij bouw- en infra projecten werken wij meestal in onderaanneming.