Drainage

Drainage aanleggen weiland

Drainage aanleggen in uw weiland?

Weiland drainage is al sinds 1993 één van onze specialiteiten!

Drainage aanbrengen in uw weiland is de beste manier om ervoor te zorgen dat het land vrij is van overtollig water. Op deze manier kunnen dieren ongestoord blijven grazen. En het gras kan beter groeien als de bodem niet drijfnat is. Van der Geest is uw drainagebedrijf dat zorgt voor een stabiel waterpeil in uw weilandgrond. 

Wij gebruiken gespecialiseerde drainage systemen

Voor het verkrijgen van het gewenste grondwaterniveau heeft Van Der Geest specialistisch drainage materieel voorhanden. Hiermee kunnen wij drainage op iedere locatie op de meest efficiënte wijze aanleggen, dus ook voor uw weiland. 

drainage aanleggen weiland met een onderwaterdrainage machine

Waarom drainage aanleggen weiland?

Goed en verzorgd drainage aanleggen voorkomt onnodige plassen water bovenop uw weiland of langdurige vochtigheid in de grond. Dit zorgt er voor dat uw weiland beter toegespitst is voor de groei van gras en de bewoning van grazers als koeien en schapen. 

Van Der Geest Drainage heeft jarenlange ervaring met het aanbrengen van drainage systemen. Vanuit deze ervaring kunnen wij u altijd een advies geven dat past bij uw situatie. Wij zijn tevens in het bezit van de juiste voertuigen en materialen om alle soorten drainage voor u aan te leggen. Voor het drainage aanleggen van uw weiland zijn wij nummer één in de Bollenstreek!

Wij draineren niet alleen op weilanden, ontdek waar nog meer!

Ontwateren van uw weiland

Heeft u regelmatig te maken met te natte weiland grond? Dan is drainage voor u een goede oplossing. Het ontwateren van uw weiland zorgt ervoor dat water op een gecontroleerde en professionele wijze afgevoerd wordt. Dit water wordt bijvoorbeeld in de daarvoor bestemde sloten vervoerd. Zonder schade aan uw grond en snel geregeld. Wij hebben de machines om dit op een verantwoorde manier te doen. 

Waar wij nog meer drainage aanleggen

Drainage sportveld Alkmaar

Drainage

Sportveld drainage

Sportvelden zijn vaak gelegen op lastig bereikbare locaties. Daarnaast mag er geen schade aangebracht worden aan het bestaande veld of omliggende inrichting. Mede daarom belangrijk dat drainage door vakkundig personeel wordt aangelegd en met geschikt materiaal wordt uitgevoerd. Het is mogelijk om de uitkomende grond direct af te voeren d.m.v. afvoerband, zodat het veld zo min mogelijk wordt beschadigd.

Drainage

Natuur- en recreatie drainage

Natuur en recreatie gebieden hebben goede drainage nodig om goed te functioneren. Een grasveld is immers veeleisend qua onderhoud. Van der Geest heeft jarenlange ervaring en speciaal ontwikkelde apparatuur om zo min mogelijk schade aan te brengen aan het huidige gebied. 

Drainagesysteem Camping Vlietland
Bouw -en infra drainage

Drainage

Bouw- en infra drainage

Drainage wordt in tijdelijke vorm vaak gebruikt als bemalingsdrainage. De drainage wordt dan voorzien van een dicht uiteinde van de drain (zonder perforatie). Voor de bouw- en infrastructuur branche brengen wij drainagesystemen aan voor bijvoorbeeld bouwputten, werkwegen, voorbelastingen en rioleringen.

Drainage

Veenweiden drainage

Veenweidendrainage (ook wel onderwaterdrainage genoemd) wordt steeds vaker toegepast. In de zomerperiode kan veen verdrogen waarbij er CO2 vrijkomt. Voor de drainage van veengrond gebruiken wij een zeer lichte machine met een lage bodemdruk.

drainage aanleggen weiland met een onderwaterdrainage machine
Landbouw drainage

Drainage

Landbouw drainage

Eén van onze grootste specialisme is het aanbrengen van landbouwdrainage, zoals op bollenvelden of akkerbouwland. Op deze percelen maken we gebruik van twee soorten systemen.

“Sinds 1979 zijn wij bezig met diverse drainage projecten met behulp van de modernste en meest geavanceerde drainage voertuigen.

Drainage aanleggen weiland in en rondom de Bollenstreek

Drainage of ontwatering is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond, met als gevolg het verlagen van het grondwaterpeil. Hierbij kan het water worden afgevoerd via drains, kleine sloten of greppels. Via deze waterafvoer middelen stroomt het water naar grotere watergangen, die de functie van afwatering hebben. De ontwatering kan alleen goed werken als de afwatering ook goed is. Van der Geest is dé drainage specialist in en rondom de Bollenstreek. Wij draineren het water in uw weiland zodat deze grond weer helemaal gezond en droog is.

  • Altijd advies op maat
  • Brede inzet aan werkzaamheden
  • Gespecialiseerd in weiland drainage

Bekijk wat recente drainage projecten van Van der Geest

Veelgestelde vragen

Een drainage is een systeem dat er voor zorgt dat (grond)water afgevoerd kan worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat het grondwaterpeil gecontroleerd wordt zodat er aan de oppervlakte geen overlast van water is.

Drainage kan met of zonder sleuf water van de ene plek naar de ander brengen (afvoeren), bijvoorbeeld in een nabijgelegen plas of sloot. Met behulp van gespecialiseerde drainage machines kan dit op grote schaal toegepast worden. 

Naast drainage zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast is ons bedrijfsonderdeel Van der Geest Heiwerk gespecialiseerd in funderingswerk en (klein) heiwerk. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van graafmachines tot trekkers. 

Dit ligt uiteraard aan de grootte van het project, de grond en wat voor machines en apparatuur er benodigd is. Vraag gerust naar een offerte op maat waarin we onze prijzen duidelijk communiceren.