Sportveld drainage

Drainage van sportvelden

Drainage voor een sportveld vergt een specialistische aanpak. Sportvelden zijn vaak gelegen op lastig bereikbare locaties. Daarnaast mag er geen schade aangebracht worden aan het bestaande veld of omliggende inrichting. Met onze kleine drainagemachine kunnen wij snel en zorgeloos drainage aanbrengen op ieder type sportveld. Met een graafdiepte van 0 cm tot 1,30 meter zijn we flexibel en kunnen alle systemen worden aangebracht.

Waarom sportveld drainage?

Bij de aanleg van sportvelden, of bij bestaande recreatiegebieden, wordt er steeds vaker gekozen voor een uitgebreid drainagesysteem. Dit is niet heel vreemd, aangezien dit de levensduur van het sportveld flink verbeterd.

Het sportveld kan met goede drainage na een vochtige periode sneller betreden worden. Ook mest zal sneller intrekken en het grasveld voeden. 

Sportveld drainage

Bekijk hoe wij sportvelden draineren

Hoe werkt sportveld drainage?

Afvoerband

Met de afvoerband kan de uitkomende grond direct worden afgevoerd door middel van kleine kiepers. Er komt op deze manier geen overtollige grond op het sportveld te liggen. Op die manier wordt de huidige grasmat beschermd.

Zandvulling

Door middel van een trechter achterop de machine kan het zand direct bovenop de drain aangebracht worden. Met een verstelbare schuif kan de gewenste zandaanvulling zeer nauwkeurig aangebracht worden. Daarnaast is het mogelijk om met onze rupssleuvenvuller zand aan te brengen, zelfs op slecht berijdbare locaties. 

Sleufloos

Bij sommige sportvelden is het mogelijk om de drainage sleufloos aan te brengen. Bijvoorbeeld als de drainage in een bestaand zandpakket wordt aangebracht. Door het sleufloos aanbrengen van de drainage wordt de onderbaan minimaal aangetast.

Offerte nodig?