Drainagebedrijf 

v.d. Geest Hillegom

Drainagebedrijf zoeken?

Maak kennis met drainage specialist v.d. Geest Hillegom!

Van der Geest Hillegom is al jaren dé specialist in het draineren van grootschalige projecten in en rondom de Bollenstreek. Als erkend drainagebedrijf brengen drainage systemen aan in onder mee weilanden, natuurgebieden en sportvelden. Lees meer over onze visie op drainage!

Waarom voor ons drainagebedrijf kiezen?

Al sinds 1993 is Van der Geest Hillegom zich steeds meer gaan specialiseren in het afvoeren van water. Met slimme drainage technieken maken wij grond gereed om op te bouwen of om op te recreëren. Kiest u voor ons als drainagebedrijf, dan kiest u ook voor de volgende voordelen:

Hoe wij te werk gaan

U heeft een drainageproject? Wilt u overtollig water op een professionele wijze laten afvoeren? Of wilt u meer controle over het grondwater op uw grond? Wat de reden ook is, wij kunnen u helpen. We nemen eerst graag door wat uw wensen precies zijn. Wij versturen vervolgens een offerte op maat. Matchen we? Dan gaan we graag als drainagebedrijf voor u aan de slag! Neem dus snel contact op, ook voor al uw vragen. 

Hoe wij draineren? Bekijk onze video's!

Onze specialiteiten op het gebied van draineren

Drainage sportveld Alkmaar

Sportvelden voor de kinderen

Sportveld drainage

Sportvelden zijn vaak gelegen op lastig bereikbare locaties. Daarnaast mag er geen schade aangebracht worden aan het bestaande veld of omliggende inrichting.

Goed beheer van natuur en recreatie

Natuur- en recreatie drainage

De projecten zijn vaak kleiner van omvang of niet goed bereikbaar. Speciaal voor deze projecten hebben wij een kleine drainagemachine die zeer flexibel en licht is.

Drainagesysteem Camping Vlietland
Bouw -en infra drainage

Grond gereed maken voor bouwprojecten

Bouw- en infra drainage

Drainage wordt in tijdelijke vorm vaak gebruikt als bemalingsmachine. Deze vorm van draineren wordt dan voorzien van een dicht uiteinde van de drain (zonder perforatie).

Minder bodemdaling van veengrond

Veenweiden drainage

Veenweiden drainage (ook wel onderwaterdrainage genoemd) wordt steeds vaker toegepast. Dit vermindert bodemdaling en CO2 uitstoot.

drainage aanleggen weiland met een onderwaterdrainage machine
Landbouw drainage

Landbouwgrond gereed maken

Landbouw drainage

Eén van onze grootste specialisme is het aanbrengen van landbouwdrainage, zoals op bollenvelden of akkerbouwland. Op deze percelen maken we gebruik van twee soorten systemen.

Grazers op gezond weiland grond

Weiland drainage

Door een weiland goed te laten draineren, wordt er voorkomen dat overtollig water het land kan beschadigen. Zo kunnen dieren ongestoord door blijven grazen en het gras beter blijven groeien. 

weiland drainage

“Al sinds 1993 zijn wij als drainagebedrijf gespecialiseerd in drainage aanbrengen en het ingraven van watersystemen

Waarom drainage aanleggen?

Drainage zorgt ervoor dat het grondwaterpeil van een bepaald gebied op orde blijft. Door het aanbrengen van ontwatering op bijvoorbeeld (gras)velden, voorkomen we waterschade. Vooral bij velden, die bijvoorbeeld door sport, landbouw of bouwwerkzaamheden veel gebruikt worden, is deze afwateringstechniek belangrijk.

  • Altijd advies op maat
  • Veel ervaring in verschillende drainageprojecten
  • Gespecialiseerd in (sport)velden, landbouw en bouw/infra

Waarom sleufloze drainage?

Het voordeel van sleufloze drainage is dat we zo min mogelijk schade aanrichten aan het maaiveld. Daarnaast houden we de kosten lager en kunnen we het gehele project sneller afronden. Sleufloos draineren doen we met een kenmerkende V-vormige ploeg. Als drainagebedrijf vinden dat we zo efficiënt en duurzaam mogelijk ons werk moeten doen.

  • Geen nazakking of grondvermening
  • Efficiënt draineren, dus ook duurzaam!
  • Minimale schade aan het maaiveld

Wat wij al hebben gedaan als drainagebedrijf

Drainage aanleggen

Veelgestelde vragen

De kosten voor het draineren van (grond)water verschilt per project. Wij maken het liefst een vrijblijvende offerte voor u op. Daarmee houden we altijd rekening met de kosten en zijn zo transparant mogelijk over het financiële kant van het verhaal.

Drainage is een systeem dat er voor zorgt dat (grond)water afgevoerd kan worden. Het doel is om ervoor te zorgen dat het grondwaterpeil gecontroleerd wordt zodat er aan de oppervlakte geen overlast van water is.

Drainage kan met of zonder sleuf water van de ene plek naar de ander brengen (afvoeren), bijvoorbeeld in een nabijgelegen plas of sloot. Met behulp van gespecialiseerde drainage machines kan dit op grote schaal toegepast worden. 

Naast drainage zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast is ons bedrijfsonderdeel Van der Geest Heiwerk gespecialiseerd in funderingswerk en (klein) heiwerk. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van graafmachines tot trekkers. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer in de Duin- en Bollenstreek omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers. Bij bouw- en infra projecten werken wij meestal in onderaanneming.