Stalen buispalen

Heien stalen buispalen

Van der Geest Heiwerk is uw specialist in al het heiwerk van stalen buispalen

De meeste heipalen die op moeilijk bereikbare plekken worden aangebracht, betreffen stalen buispalen. Stalen buispalen zijn snel aan te brengen en op deze manier kunnen de palen in het werk gerealiseerd worden. Er zijn geen grote vooraf gefabriceerde palen benodigd.

De maten van onze stalen buispalen

https://vdgeesthillegom.nl/heiwerk/De diameters van de stalen buispalen variëren tussen 168mm, 219mm en 273mm. Met onze kleine heimachines kunnen we deze diameters aanbrengen naar dieptes van soms wel 20 meter, afhankelijk van de diameter en grondsoorten. Zo bereiken we de meest lastige plekken om ook daar een goede fundering neer te zetten. Ideaal voor heiwerk

Onze materialen

Omdat veel van de projecten op lastig bereikbare plekken zijn, maken we gebruik van een handige set waar we alle werkzaamheden mee kunnen verrichten. Wij hebben een vrachtwagen met 4 assen die door zijn gestuurde assen binnen in een woonwijk kan komen. De container die achterop geplaatst is, is voorzien van:

 • Heimachine
 • Aggregaat (voor aansturing heimachine op stroom)
 • Betonmix-installatie
 • Zand, grind en cement
 • Stalen buispalen

Doordat het materieel en materiaal in één wagen meegenomen kan worden, kunnen wij flexibel en snel werken. Daarnaast staat er niet onnodig veel materiaal in de soms krappe straten.

Wat doet Van der Geest Heiwerk nog meer?

Naast het heien van stalen buispalen, doen we ook aan fundering herstel, als we zien dat bepaalde funderingen verzwakt zijn. Tot slot maken we altijd de grond geschikt voor het heiwerk, wat we ook doen bij onze grondwerk werkzaamheden. 

“Van der Geest Heiwerk is zeer ervaren in het aanbrengen van stalen buispalen, ook op lastig bereikbare plekken

Heiwerk fundering herstel

Wij kunnen verzakte funderingen herstellen door ze weer te verstevigen. Soms komt het ook voor dat de fundering meer en zwaardere belasting gaat krijgen. Dan slaan wij meer heipalen rondom de oudere fundering heen, zodat er extra steun wordt gegeven.

 • Efficient fundering herstel bij verzakkingen
 • Ook met het oog op toekomstige zwaardere belasting
 • Vaak op basis van een officieel funderingsadvies

Grondwerk voor funderingen

Om veilig en efficiënt te kunnen heien, is het belangrijk dat de grond helemaal geprepareerd is. Daarom voeren wij, met behulp van kleine machines, eerst het nodige grondwerk uit. Dit kunnen wij snel doen, zodat het heiwerk niet lang op zich laat wachten.

 • Een veilige basis voor bouwprojecten
 • Snelle oplevering met behulp van kleine machines
 • Heiwerk sneller klaar

Bekijk enkele van onze heiwerk projecten

funderingsherstel stalen buispaal

Fundering herstel

Funderingsherstel of versteviging kan worden uitgevoerd bij verzakte funderingen, maar ook bij funderingen die gebruikt gaan worden met grotere belastingen.

Lees meer »

Heien stalen buispalen

De meeste heipalen die op moeilijk bereikbare plekken worden aangebracht, betreffen stalen buispalen. Stalen buispalen zijn snel aan te brengen en op deze manier kunnen de palen in het werk gerealiseerd worden.

Lees meer »

Grondwerk voor funderingen

Naast heiwerk moet er voor het maken van de fundering het nodige grondwerk uitgevoerd worden. Omdat wij kleine machines hebben, kunnen wij het grondwerk gemakkelijk en snel uitvoeren.

Lees meer »
stalen buispaal funderingsherstel

Veelgestelde vragen

Stalen buispalen bieden verschillende voordelen die ze tot een populaire keuze maken in de bouw- en constructie-industrie. Denk aan:

 • Stalen buispalen hebben een uitstekende sterkte-gewichtsverhouding, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het dragen van zware belastingen.
 • Staal is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen slijtage, corrosie en vervorming.
 • Stalen buispalen kunnen relatief snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Niet altijd. Het ligt grotendeels aan de status van de grond. Het gaat erom of de grond dragend genoeg is. Dat wil zeggen, is de grond stevig en dus ook veilig genoeg om direct op te bouwen? Zo niet, dan moet er eerst heiwerk gedaan worden. 

Naast hei werkzaamheden zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast zijn we zeer gespecialiseerd in drainage van water. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van graafmachines tot trekkers. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer in de Duin- en Bollenstreek omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers. Bij bouw- en infra projecten werken wij meestal in onderaanneming.