Fundering versterken

Een fundering versterken door een professional

Van der Geest Hillegom doet het al jarenlang!

Het versterken van de fundering van een huis of ander gebouw is een complex proces. Laat dit dan ook altijd over aan een professional, het liefst met jarenlange ervaring. Van der Geest Hillegom is zo’n partij dit dit kan uitvoeren. Onze uitstekende heiwerk ervaring heeft ervoor gezorgd dat we alles over fundering versterken weten. Ook hebben wij de beste machines in huis dit het grove werk voor ons doen. 

Waarom voor Van der Geest Hillegom kiezen?

Wat wordt bedoeld met het versterken van funderingen?

Het versterken van funderingen verwijst naar de werkzaamheden die de stabiliteit, draagkracht en duurzaamheid van een fundering verbeteren. Dit kan betrekking hebben op de fundering van vrijwel iedere gebouw of constructie.

Een fundering versterking helpt bijvoorbeeld bij:

  • tekenen van verzakking van de huidige fundering;
  • schade aan de fundering, bijvoorbeeld door watererosie of bodemverzakking;
  • de modernisering van een gebouw, als de veiligheidseisen niet meer voldoende geborgd worden.

Hoe gaat fundering versterking in zijn werk?

Inspectie

We inspecteren en evalueren

We komen langs en bekijk grondig de huidige staat van de fundering. We noteren wat we zien, maken foto’s en beoordelen zo hoe we het beste aan het werk kunnen. 

Plan maken

We maken een goed plan

Nu we weten wat er moet gebeuren, gaan onze ingenieurs aan de slag om een plan van aanpak te maken. Zijn er stalen buispalen nodig? Welke ondersteuningsstructuren?

stalen buispaal funderingsherstel

Materialen

Het selecteren van juiste materialen

Wij van Van der Geest Hillegom hebben veel verschillende materialen en middelen om voor fundering versterking. We nemen ze mee in onze wagens naar de locatie.

Aan de slag

We voeren het werk grondig uit

Op basis van het plan of een ontwerp, gaan onze professionals aan de slag met het versterken van de fundering. Mocht het nodig zijn om bijvoorbeeld grondwerkzaamheden te verrichten, dan doen we dat uiteraard in overleg.

funderingsherstel stalen buispaal

Controle

Controleren van werkzaamheden

Zijn we klaar, dan controleren we of de fundering zorgvuldig is versterkt. Bij Van der Geest Hillegom is er altijd de garantie dat de fundering kwalitatief goed is versterkt. 

“Fundering versterken is één van de dagelijke werkzaamheden als heiwerk bedrijf. Het heeft voor ons geen geheimen.

Waarom fundering versterken?

De fundering is het skelet van een constructie. Zonder een stevige, duurzame en betrouwbare fundering kan er niet veilig gebruik gemaakt worden van een gebouw. Daarom is de gezondheid van de fundering zo belangrijk. Is deze verouderd of in mindere staat? Dan moet hij versterkt worden.

  • Altijd advies op maat
  • Veel ervaring in verschillende funderingsprojecten
  • Ervaren in het aanleggen, dan wel vesterken van funderingen

Wanneer funderingsherstel?

Bij voornamelijk oudere gebouwen kan het wel eens nodig zijn om de fundering te herstellen. Bijvoorbeeld om deze aan te passen aan moderne bouwvoorschriften of om de levensduur van het gebouw te verlengen. Sterk beschadigde funderingen dienen ook te worden hersteld.

  • Bij grote beschadigingen aan de fundering
  • Bij sterk verouderde constructies
  • Als de contructie niet meer voldoet aan moderne eisen

Bekijk enkele van onze andere projecten

funderingsherstel stalen buispaal

Fundering herstel

Funderingsherstel of versteviging kan worden uitgevoerd bij verzakte funderingen, maar ook bij funderingen die gebruikt gaan worden met grotere belastingen.

Lees verder »

Heien stalen buispalen

De meeste heipalen die op moeilijk bereikbare plekken worden aangebracht, betreffen stalen buispalen. Stalen buispalen zijn snel aan te brengen en op deze manier kunnen de palen in het werk gerealiseerd worden.

Lees verder »

Veelgestelde vragen

Heeft u funderingen die versterkt kunnen worden? Vraag bij ons een offerte aan, en wij komen op locatie langs om meer te weten over het project. We stellen een plan van aanpak voor en bij goedkeuring gaan we aan de slag. We monitoren onze werkzaamheden zodat u helemaal tevreden bent. 

We zijn ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk. Daarnaast is ons bedrijfsonderdeel Van der Geest Heiwerk gespecialiseerd in funderingswerk en (klein) heiwerk. Tot slot doen wij ook veel drainage werkzaamheden. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer in de Duin- en Bollenstreek omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers. Bij bouw- en infra projecten werken wij meestal in onderaanneming.