Trillingsvrij heien

Trillingsvrij heien: het kan!

Al sinds 1993 zijn we dé specialist op het gebied van heien

Voor het maken van aanbouwen, verbouwingen of nieuwe constructies zijn vaak heipalen nodig. Deze brengen wij met de huidige techniek aan op moeilijk bereikbare plekken. Inmiddels gebruiken we ook een nieuwe heiwerk techniek: trillingsvrij heien. Deze techniek doet precies hetzelfde, maar met deze machine boren wij de paal in de grond in plaats van de paal in de grond te slaan. Het voordeel van boren is dat er geen trillingen ontstaan en de techniek geluidsarm is.

Waarom kiezen voor boren?

Al met al is trillingsvrij heien een waardevolle techniek in situaties waar trillingen en geluidshinder moeten worden geminimaliseerd om te voldoen aan bouwvoorschriften, schade aan omringende structuren en milieu-impact te verminderen, en de algehele kwaliteit van de bouwprojecten te verbeteren.

Hoe werkt trillingsvrij heien?

Heien zonder trillingen maakt gebruik van een grondverdringend en trillingsvrij paalsysteem. De boorpalen van zo’n systeem hebben een schroefblad en worden dankzij de boortechniek de grond in geschroefd. De stalen buispaal die wij hiervoor gebruiken heet ook wel de Casing draaipaal. Deze wordt voornamelijk ingezet in trillingsgevoelige gebieden, zoals een (oude) binnenstad of bij monumentale bouwwerken. 

Bekijk onze machines voor trillingsvrij heien

“Al sinds 1993 zijn wij als drainagebedrijf gespecialiseerd in drainage aanbrengen en het ingraven van watersystemen

Over de Casing Draaipaal

Een casing draaipaal is een constructie-element dat wordt gebruikt in funderingswerkzaamheden, met name bij het slaan van funderingspalen, zoals betonnen of stalen buispalen. Het bijzondere aan een casing draaipaal is dat het een buisvormig omhulsel of "casing" bevat dat tijdens het heiproces wordt gebruikt.

  • Voorkomt "instorten" van omliggende grond
  • Volleding trillingsvrij
  • Ideaal voor beperkte ruimtes

Hydraulische pers

De casing draaipaal wordt met behulp van een motor en een hydraulische pers de grond ingeboord. Hierdoor kunnen stalen buispalen trillingsvrij de grond ingebracht worden. De segmenten van zo'n stalen buispaal kunnen korter of langer gemaakt worden, waardoor deze methode zeer geschikt is voor schaarse ruimte.

  • Geluidsoverlast is verleden tijd
  • Efficiënt heien
  • Ook makkelijk funderen vanaf het water

Bekijk enkele van onze heiwerk projecten

funderingsherstel stalen buispaal

Fundering herstel

Funderingsherstel of versteviging kan worden uitgevoerd bij verzakte funderingen, maar ook bij funderingen die gebruikt gaan worden met grotere belastingen.

Lees meer »

Heien stalen buispalen

De meeste heipalen die op moeilijk bereikbare plekken worden aangebracht, betreffen stalen buispalen. Stalen buispalen zijn snel aan te brengen en op deze manier kunnen de palen in het werk gerealiseerd worden.

Lees meer »

Grondwerk voor funderingen

Naast heiwerk moet er voor het maken van de fundering het nodige grondwerk uitgevoerd worden. Omdat wij kleine machines hebben, kunnen wij het grondwerk gemakkelijk en snel uitvoeren.

Lees meer »

Veelgestelde vragen

Trillingvrij heien heeft meerdere voordelen: geluidsarm, schadebeperkend, veelzijdig heien en vooral in beperkte ruimten de boorpalen goed kwijt kunnen. 

Heien zonder trillingen maakt gebruik van gespecialiseerde apparatuur en methoden om de impact op de omgeving te verminderen. Wij doen dit met een casing draaipaal, dat in de grond wordt geschroefd. 

Naast drainage zijn we ook erg bekwaam met allerlei soorten grondwerk . Daarnaast zijn we ook erg goed in drainage van grond voor bijvoorbeeld nieuwbouw. Tot slot verhuren wij ook ons materiaal, van graafmachines tot trekkers. 

Wij nemen veel projecten aan als hoofdaannemer in de Duin- en Bollenstreek omdat wij de capaciteit en kennis hebben om projecten volledig te realiseren. Echter kunnen wij ook leveren aan andere hoofdaannemers. Bij bouw- en infra projecten werken wij meestal in onderaanneming.